HTML

Luz maria

2009.12.08. 18:46 | calista | Szólj hozzá!

A történet a századfordulón játszódik. Luz Maria egy ártatlan és tudatlan vidéki lány, akinek egyetlen élõ rokona a haldokló édesanyja. Együtt utaznak Limába, meglátogatni Rosa barátnõjét, Modestát, aki be is fogadja õket a házába. Mielõtt meghalna, ágyához hívatja Lucecita apját, Miguel Mendosát, és megesketi, hogy gondját viseli lányuknak. Miguel be is tarja ígéretét, de nem meri bevallani a feleségének, hogy annak idején megcsalta, és van egy lánya, ezért Lucecita cselédként kerül a Mendosa házba. Az ifjú lány nagyon jól érzi magát, fõleg Gustavo, a Mendosa lány férje társaságában. A férfi örül a lány jókedvének, és tiszta, ártatlan lényének, mert a felesége, Angelina évek óta megkeseredett, zsémbes nõ lett, mióta tolószékbe kényszerült egy baleset miatt. Igazából azonban semmi baja sincsen, csak tetteti a mozgássérültet, mert így akarja maga mellett tudni a férjét. Ebben segítségére van a házi orvosuk is, aki a lány igazi apja, így nem tud tõle semmit sem megtagadni. Gustavo beleszeret Lucecitába, de a lány, hogy ne romboljon szét egy családot, hazautazik, és ott munkát kap a helyi birtokon. Nem tudja, hogy a birtok tulajdonosa nem más, mint Gustavo, aki szintén ide menekül érzései elõl. Ám mikor kettesben maradnak, nem tudják tovább titkolni érzéseiket. Lucecita öngyilkosságot kísérel meg, de még idejében érkezik a segítség. Gustavot pedig súlyos önvád marcangolja. Az igazi csapás akkor kezdõdik, mikor kiderül, hogy Lucecita gyereket vár. Angelina meg akarja ölni a lányt, de terve nem sikerül, és leleplezõdik. Menekülés közben azonban baleset éri, melynek következményeként valóban lebénul. Azt kéri Gustavotól, hogy kísérje ki õt a vonatállomásra. A férfi az együtt töltött idõk emlékére elviszi a nõt, aki balesetet idéz elõ, melyben reméli, hogy mindketten meg fognak halni, mert ha az övé nem lehetett a férfi, akkor Lucecitáé se legyen. De a terve nem sikerül, ám mégis szétválasztja a szerelmeseket: Angelina meghal, Gustavo pedig amnéziás lesz. Mirta, Angelina volt ápolónõje, épp abban a kórházban dolgozik, ahová beviszik Gustavot. Mikor megtudja, hogy nem emlékszik semmire sem, kapva kap az alkalmon, és azt hazudja neki, hogy jegyesek, és nemsokára tartották volna az esküvõt. Mirta rettentõen boldog, hogy végre megkaphatja a férfi szerelmét, és hogy teljes legyen a boldogsága, még elrabolja mellette a kislányát is. Lucecita majdnem eszét veszti, hogy nem találja sem a gyermekét, sem a férjét. De megfogadja, hogy megtalálja õket, és Mirtát is. Öt évvel késõbb, a lány még mindig keresi férjét, mikor egy állásra jelentkezve becsönget egy házba, és épp Gustavo nyit neki ajtót. A férfi azonnal alkalmazza Lucecitát, Mirta elzavarná, azonban a lány megfenyegeti, hogy ha nem engedi, hogy maradjon, elmond mindent Gustavonak és feljelenti a rendõrségen is. De a boldogság mégsem teljes: Gustavo nem emlékszik rá, és Martita, a kislánya, aki már öt éves lett, azt hiszi, hogy Lucecita nem más, mint egy egyszerû szolgálólány, és úgy is bánik vele..

America producciones 1998  176 epizód

Erre a sorozatra emlékszem még,nagyon jó volt szerintem.A férfi főszereplő későb szerepelt még a Luna az örökösnő c. novellában is.

A bejegyzés trackback címe:

https://televisa.blog.hu/api/trackback/id/tr111584102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: telenovellák
süti beállítások módosítása